Uutisarkisto 2017

24.1.2017 15.37

Tampereen rippikoululaiset istuttavat puita 100-vuotiaalle Suomelle

Tampereen seurakuntien ympäristötoimikunta on kutsunut Tampereen rippikouluja mukaan kampanjaan istuttamaan puita 100-vuotiaan Suomen ja reformaation merkkivuoden kunniaksi. Ajatus on, että jokainen rippikouluryhmä voisi halutessaan istuttaa puun seurakuntien omille maille. Tämä haaste on otettu ilolla vastaan.

isosaari ripari
Tampereella rippikoulun aloittaa tänä vuonna noin 1300 rippikoululaista. Kuva: Isosaaren rippileiriltä 2.7.2015.Jussi Laitinen.
— Puun istuttaminen kuvastaa kasvua, toivoa ja vastuuta luomakunnasta. Sehän sopii meille paremmin kuin hyvin”, kertoo Tampereen Harjun seurakunnan nuorisotyönohjaaja Elisa Mäkinen.

— Me haastetaan kampanjaan mukaan Suomen kaikki rippikouluryhmät. Aika monta puuta saadaan istutettua, jos haaste otetaan vastaa, Mäkinen toteaa.

Rippikoulutyön vs. asiantuntija Jari Pulkkinen kirkkohallituksesta kannustaa ottamaan valokuvia tai videon puun istuttamisesta ja julkaisemaan se Instagramissa #ripari2017.
— Samaan yhteyteen voi liittää opetusta esimerkiksi ilmastomuutoksesta ja kristityn tehtävistä luomakunnan varjelijana, Pulkkinen opastaa.

Rippikoulusunnuntaina kirkot täyttyvät rippikoululaisista

Tulevana sunnuntaina 29.1. vietetään valtakunnallista rippikoulusunnuntaita ja kirkot täyttyvät rippikoululaisista. Tampereella rippikoulun aloittaa tänä vuonna noin 1 300 rippikoululaisita,  ja seurakunnat kutsuvat rippikoululaisia, isosia ja heidän läheisiään aloittamaan yhteistä rippikouluvuotta.

Messut ja jumalanpalvelukset Tampereella


Palaa otsikoihin