Rippikoululaisten Aamukaste-tapahtuma 19.5.2018


Rippikoululaisten Aamukaste-tapahtuma on tarkoitettu niille rippikoululaisille, joita ei ole kastettu. Rippikouluun voi toki osallistua, vaikka ei olekaan kastettu. Konfirmoiduiksi voivat kuitenkin tulla vain kastetut ja rippikoulun käyneet kirkon jäsenet. Usein kastamaton rippikoulun käynyt nuori kastetaan rippikoulun jälkeen ennen konfirmaatiota.


Tampereen seurakunnissa järjestetään vuosittain kaksi Aamukaste-tapahtumaa, jotka ovat lämminhenkisiä, leppoisia ja yhteisöllisiä juhlahetkiä. Tänä keväänä järjestämme erityisen rippikoululaisille suunnatun Aamukaste-tapahtuman, jonne kutsumme kaikkia 14–15-vuotiaita rippikoululaisia, joita ei ole vielä kastettu. Aamukaste-tapahtuma on yksi hyvä mahdollisuus saada kaste ennen rippikoulua. Sinun ja perheesi ei itse tarvitse miettiä juhlien järjestelyjä, vaan kaikki on tehty valmiiksi. Mukaan kannattaa ottaa lähipiiri juhlimaan suurta asiaa ja nauttimaan seurakunnan järjestämästä tarjoilusta.

 

Rippikoululaisten Aamukaste-tapahtuma järjestetään lauantaina 19.5. Finlaysonin kirkossa.

Tässä yhteisöllisessä kastejuhlassa on kerralla n. 3–5 kastettavaa lähipiireineen. Tilaisuuden tarkempi kulku määräytyy ilmoittautuneiden määrän mukaan. Yleensä 15 vuotta täyttäneiltä edellytetään rippikoulun käymistä ennen kastetta. Kun olet tänä vuonna mukana rippikoulussa, voit osallistua Aamukaste-tapahtumaan, vaikka olisitkin jo täyttänyt 15 vuotta.


Huomioon otettavaa kasteeseen liittyen: 

  • Yli 12-vuotiaan (koskee siis rippikoululaisia) kohdalla kasteeseen tarvitaan molempien huoltajien suostumus.
  • Kastettavalla tulee olla kaksi kummia. Kummien tulee olla konfirmoituja ev.lut. kirkon jäseniä. Jos kummin löytäminen tuottaa vaikeuksia, seurakunta voi auttaa etsinnässä.

Ilmoittautumiset alla olevalla lomakkeella 15.5. mennessä. Lisätietoja kasvatustyön toimistosta, p. 03 2190 377 (ma-pe klo 9-15).


 


Ilmoittautuminen