Ohjeet rippikouluilmoittautumiseen!


Lue huolellisesti ensin ohjeet ja toimi vasta sitten!

Suurin osa rippikoululaisista haluaa oman kotiseurakuntansa järjestämään rippikouluun. Tampereella näitä ovat Tampereen Eteläinen seurakunta, Tampereen Harjun seurakunta, Tampereen Messukylän seurakunta, Tampereen Tuomiokirkkoseurakunta ja Tampereen ruotsalainen seurakunta. Toki koko valikoima on käytössäsi, mutta kiinnitä huomiota valintaohjeisiin. 

Rippikoululistaan on laitettu maininta millä alueella kevään tapaamiset pääsääntöisesti ovat. Esimerkiksi Messukylän rippikoulu nro 32 kohdalla maininta ”Kevään tapaamiset pääsääntöisesti Teiskon alueella” tarkoittaa sitä, että kyseessä on Messukylän rippikoulu, mutta konfirmaatiota ja leirijaksoa lukuun ottamatta tapaamiset sijoittuvat pääsääntöisesti Teiskon alueelle. Jos asut vaikkapa Hervannassa ja haluaisit mielellään rippikouluun, jonka tapaamiset ovat enimmäkseen Hervannan alueella, niin kannattaa valita listasta hakuehtoja noudattaen Tampereen Eteläisen seurakunnan rippikouluvaihtoehtoja, joiden perässä lukee maininta ”Kevään kokoontumiset pääsääntöisesti Hervannan alueella”.

Ilmoittautuminen tapahtuu ensisijaisesti internetissä tai  lomakkeella. Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 4.9.2017 ja päättyy maanantaina 25.9.2017. Ilmoittautumisajankohdalla ei ole merkitystä, paikat jaetaan toiveiden perusteella niin, että mahdollisimman moni pääsisi jollekin haluamastaan neljästä ryhmästä toivomansa ystävän kanssa.


Palaa otsikoihin

Näin ilmoittaudut

1) Täytä ilmoittautumisessa kysyttävät tiedot yhdessä vanhempiesi kanssa.  

2) Valitse esitteestä neljä sinulle sopivaa rippikoulua seuraavasti:
  • Vähintään kahden valitsemasi vaihtoehdon tulee olla kotiseurakuntasi rippikouluja. Jos et tiedä mihin seurakuntaan kuulut, katso seurakuntarajat osoitteesta tampereenseurakunnat.fi/seurakunnat_kartalla.
  • Muut vaihtoehdot voit poimia toisen seurakunnan tai seurakuntien yhteisistä rippikouluista.
  • Ainakin kahden vaihtoehdon tulee ajoittua talvelle tai heinä- tai elokuulle.
  • Mikäli haluat ehdottomasti kaupunkirippikouluun, voivat kaikki vaihtoehdot olla niiden joukosta.
  • Valintojen järjestys otetaan huomioon, mikäli mahdollista. Suurta painoarvoa tälle ei voida antaa.
3) Jos ilmoittaudut paperisella lomakkeella, niin merkitse rippikouluvaihtoehtojesi numerot selvästi. 

4) Jos et kuulu seurakuntaan, merkitse kohtaan ”kotiseurakunta” väestörekisteri. 

Perustellusta syystä voit ilmoittautua alle neljään rippikouluryhmään. Nämä syyt ovat:
  • Kuulut Tampereen ruotsalaiseen seurakuntaan ja haluat ehdottomasti sen leirille.
  • Pienryhmärippikoulu on sinulle ainoa mahdollinen vaihtoehto.
  • Käyt rippikoulusi jossain muualla kuin Tampereella, jolloin ilmoittaudut vain muualla käyvien etukäteisjaksoon.
Näissä tapauksissa täytä paperinen ilmoittautumislomake ja merkitse siihen vain haluamiesi rippikouluryhmien numerot. Lomake löytyy esitteestä tai sen voi tulostaa Lomakkeet-sivulta. Kirjoita tarkat perustelut lomakkeeseen niille varattuun kohtaan.

Palaa otsikoihin

Kaverin kanssa samaan rippikouluun

Ilmoittaudu internetissä yhdessä kaverisi kanssa. Netin ilmoittautumislomakkeen alareunassa on painike ”Lisää kaveri”. Siitä painamalla näkyviin tulee kahden henkilön ilmoittautumislomakkeet. Nämä täyttämällä ja valitsemalla yhteiset ryhmätoiveet molemmat ilmoittautuvat yhdessä rippikouluun. Huolehtikaa siitä, että molempien kaikki tiedot täytetään huolellisesti.


Paperisella lomakkeella ilmoittautuessa, valitkaa täsmälleen samat rippikouluvaihtoehdot ja palauttakaa lomakkeenne yhteen nidottuina. Kaveriporukan koko voi olla enintään KAKSI henkilöä. Suuremmat niput puretaan.


Palaa otsikoihin

Miten voit ilmoittautua?

3 tapaa ilmoittautua:

• INTERNETISSÄ 
Linkki avautuu tälle sivulle maanantaina 4.9.2017 ja 
sulkeutuu maanantaina 25.9.2017. 

TAI

• POSTITA 
kirjallinen ilmoittautumislomake kirjekuoressa viimeistään torstaina 21.9.2017 osoitteella: Tampereen ev.lut. seurakunnat, Kasvatustyön toimisto, Rippikoulut, PL 226, 33101 Tampere. Lomake löytyy esitteestä ja sen voi tulostaa myös Lomakkeet-sivulta.

TAI

• PALAUTA 
lomake henkilökohtaisesti Kasvatustyön toimistoon (Näsilinnankatu 26) maanantaina 25.9.2017 klo 9–18.