Urheiluripari3

Erityispainotteiset rippikoulut


Liikuntapainotteiset rippikoulut

 • Liikuntapainotteisia rippikouluja järjestetään kolme: Kuortaneen urheiluopistolla talvilomalla ja Varalan urheiluopistolla heinäkuussa ja elokuussa.
 • Normaalin rippikoulun lisäksi ohjelmassa on päivittäin useampi tunti liikkumista ja tutustumista hyvinkin erilaisiin lajeihin.
 • Rippikoulu on tarkoitettu kaikille liikunnasta kiinnostuneille eikä leirille osallistumiseen tarvitse olla huippu-urheilija, mutta kyseessä on kuitenkin kokonaisvaltaisesti hieman tavanomaista kuormittavampi rippikoulu.

Laniripari

Kyllä! Luit aivan oikein. Yksi vuoden 2017 rippikoulu-uutuuksista on laniripari. Tähän rippikouluun kutsutaan tietokonepelaamista harrastavia nuoria.
 • Riparilla käydään läpi samoja asioita kuin muissakin Tampereen rippikouluissa, mutta vapaa-aikana harrastamme yhdessä tietokonepelejä.
 • Pelaamisen lisäksi nautimme leirielämästä, iltaohjelmista, yhteisistä iltanuotioista, leirijumalanpalveluksista, oppitunneista, Raamatusta ja pienryhmätoiminnasta.
 • Tähän rippikouluun tarvitset mukaasi oman PC-pelitietokoneen, jonka voit ottaa mukaan leirijaksolle, kuulokemikrofonin, jolla pääset esim. Teamspeak-puheviestiohjelmaan ja älypuhelimen/laitteen, jonka avulla voit käyttää Telegram-viestiohjelmaa (vastaava kuin whatsapp).
 • Tarkemmat tiedot tästä rippikoulusta löydät osoitteesta www.tampereenseurakunnat.fi/laniripari Ilmoittaudu rohkeasti mukaan.

Luova ripari

Vuoden 2017 toinen uutuus. Kiinnostaako musiikki, tanssi, näyttämötaide tai kuvataide? Vastaa kyllä ja tämä ripari on sinulle! Sinun ei etukäteen tarvitse osata mitään erityistä, riittää, että kiinnostusta ja intoa on. Tule mukaan kesän luovimmalle riparille!

Seikkailuripari

Vuoden 2017 kolmas uutuus. Tällä riparilla seikkailemme Repoveden kansallispuiston maisemissa luvassa.

 • Kyseessä ei ole perinteinen vaellusrippikoulu, vaan tällä riparilla pääset patikoimisen lisäksi kokeilemaan mm. melontaa, maastopyöräilyä ja kiipeilyä.
 • Suurin osa yöpymisistä tapahtuu mökeissä muutamaa telttayöpymistä unohtamatta.
 • Sinun ei tarvitse olla mikään extreme-lajien harrastaja tai kovakuntoinen kestävyysurheilija voidaksesi lähteä mukaan tällä riparille.
 • Sinulla ei myöskään tarvitse olla aiempaa kokemusta yllämainituista lajeista. Riittää, kun olet kiinnostunut kokeilemaan uusia luonnossa toteutettavia aktiviteetteja.

Musiikkirippikoulu

Musiikkirippikoulussa laulamme ja soitamme enemmän kuin rippikoulussa yleensä! Omia soittimia saa mielellään ottaa mukaan, ja tuomme paikalle myös seurakunnan bändikamoja. Mitään osaamisvaatimuksia ei ole – kaikki halukkaat musiikista innostuneet ovat leirille tervetulleita. Mukana mm. seurakuntien nuorisomuusikko.

Tee se itse -rippikoulu

Tällä riparilla rippikoululaiset pääsevät itse vaikuttamaan siihen millaisia työskentelytapoja minäkin päivänä käytetään sekä itse tuottamaan rippikoulun sisältöä. Valittavia vaihtoehtoja ovat ainakin musiikki, liikunta, ilmaisu ja tarina. Suurinta osaa näistä työskentelytavoista tullaan käyttämään rippikoulun aikana. Tee se itse -rippikoulu löytyy Harjun rippikouluvalikoimasta talviripari nro 2. 

Ulkomaille suuntautuvat rippikoulut

Kansainvälisten rippikoulujen hinnat sisältävät matkat ja ruokailut. Oma matkavakuutus on kansainvälisillä leireillä pakollinen. Jo ilmoittautumisvaiheessa kannattaa ottaa huomioon, että leirijakson toteutuksessa ei voida tehdä yksilöllisiä erityisjärjestelyjä liittyen vaativiin erityisruokavalioihin, majoitusjärjestelyihin ja oppimistilanteisiin.

 1. Hiihtolomalla järjestetään laskettelurippikoulu Ruotsin Hemavanissa. Ruotsissa odottavat hienot maisemat ja mahtavat rinteet, jotka takaavat tämän rippikoulun olevan ikimuistoinen kokemus. Hemavanissa on rinteitä kaiken tasoisille laskettelijoille sekä upeat funparkit myös lautailijoille. Rippikoulun hintaan sisältyvät matkat, ruuat ja majoitus. Hissiliput ja mahdollinen välinevuokra eivät kuulu hintaan. 
 2. Kesän Saksan rippikoulussa kuljetaan uskonpuhdistaja Martti Lutherin elämän ja työn kannalta merkittävissä paikoissa. Vierailukohteina ovat mm. Wittenberg, Eisleben ja Berliini. Näissä rippikouluissa pääsee puhumaan vieraita kieliä, mutta myös suomella pärjää vetäjien ja isosten avustuksella.
 3. Englannin Yorkshiren rippikoulussa ollaan leirillä Scargill Housessa ystävyyshiippakuntamme Manchesterin nuorten kanssa. Tässä ryhmässä kohtalainen englanninkielentaito on välttämätön.
 4. Viime vuonna rippikoulutarjontaan mukaan tullut Viron rippikoulu järjestetään myös 2017 upeassa Laulasmaan kylpylähotellissa, joka sijaitsee noin 40 km:n päässä Tallinnasta. Tässä rippikoulussa teemme yhteistyötä Viron Keilan seurakunnan kanssa, joka on Tampereen Eteläisen seurakunnan ystävyysseurakunta.
 • Laskettelurippikoulun ja Saksan ja Viron rippikoulun matkat tehdään hyvin varustetulla turistibussilla ja laivoilla.
 • Englannin rippikouluun lennetään Manchesteriin, josta jatketaan bussilla Yorkshiren Scargill Houseen.
 • Kansainvälisissä rippikouluissa vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii nuorten ryhmämatkoihin erikoistunut Matkatoimisto Saarikoski Oy.

Vaellusripari

 • Vaellusrippikoulu suuntautuu Lappiin Saariselän maisemiin.
 • Leirillä yövytään teltoissa, vaelletaan ja opiskellaan.
 • Leiriin sisältyy harjoitusvaellus toukokuussa Tampereen lähimaastossa.
 • Vaelluksella pärjää normaalilla kunnolla.
 • Leirillä ei olosuhteiden vuoksi kyetä toteuttamaan vaativia erityisruokavalioita.

Polkupyöräripari = fillariripari

 • Harjun seurakunnan polkupyöräripari kiertää Turun Saariston rengastietä.
 • Leirillä majoitutaan mökeissä.
 • Päivittäiset pyöräilymatkat ovat 30-50 km.
 • Tälle leirille voi osallistua kuka tahansa normaalilla pyöräilykunnolla ja polkupyörällä varustettu nuori.
 • Leirillä ei olosuhteiden pakosta voida toteuttaa vaativia erityisruokavalioita.

Merihenkinen Ahvenanmaan ripari

Tuomiokirkkoseurakunnan ripari suuntaa Kökarin saaren lähellä sijaitsevaan Havsgårdenin leirikeskukseen. Ohjelmassa on ripari hienossa merellisessä ympäristössä.