Urheiluripari3

Erityispainotteiset rippikoulut


Palaa otsikoihin

Liikuntapainotteiset, Fillari- ja Vaellusrippikoulu

Kysyttyjä liikuntapainotteisia rippikouluja järjestetään kolme; Varalan urheiluopistolla talvilomalla, heinäkuussa ja elokuussa. Normaalin rippikoulun lisäksi ohjelmassa on päivittäin useampi tunti liikkumista ja tutustumista hyvinkin erilaisiin lajeihin. Rippikoulu on tarkoitettu kaikille liikunnasta kiinnostuneille eikä leirille osallistumiseen tarvitse olla huippu-urheilija, mutta kyseessä on kuitenkin kokonaisvaltaisesti hieman tavanomaista kuormittavampi rippikoulu. Vaellusrippikoulussa vaelletaan Lapin tunturimaastossa n. 100 km kantaen mukana ruuat ja teltat. Harjun seurakunnan fillaririppikoulussa pyöräillään Saariston rengastiellä ja yövytään mökeissä. Vaellusrippikoulu ja fillaririppikoulu sopivat normaalikuntoisille nuorille, mutta liikuntarippikoulujen tavoin kyseessä on sekä henkisesti että fyysisesti tavanomaista kuormittavampi rippikoulu.

Palaa otsikoihin

Musiikkirippikoulu

Musiikkirippikoulussa laulamme ja soitamme enemmän kuin rippikoulussa yleensä! Omia soittimia saa mielellään ottaa mukaan, ja tuomme paikalle myös seurakunnan bändikamoja. Mitään osaamisvaatimuksia ei ole – kaikki halukkaat musiikista innostuneet ovat leirille tervetulleita. Mukana on mm. seurakuntien nuorisomuusikko. Musaripari löytyy esitteestä numerolla 43.

Palaa otsikoihin

Luova rippikoulu

Kiinnostaako musiikki, tanssi, näyttämötaide tai kuvataide? Vastaa kyllä ja tämä rippikoulu on sinulle! Sinun ei etukäteen tarvitse osata mitään erityistä, riittää, että kiinnostusta ja intoa on. Tule mukaan kesän luovimmalle riparille! Luova rippikoulu löytyy numerolla 31.

Palaa otsikoihin

Seikkailurippikoulu

Tällä riparilla seikkailemme Repoveden kansallispuiston maisemissa. Kyseessä ei ole perinteinen vaellusrippikoulu, vaan tällä riparilla pääset patikoimisen lisäksi kokeilemaan mm. melontaa, maastopyöräilyä ja kiipeilyä. Suurin osa yöpymisistä tapahtuu mökeissä muutamaa telttayöpymistä lukuun ottamatta. Sinun ei tarvitse olla mikään extreme-lajien harrastaja tai kovakuntoinen kestävyysurheilija voidaksesi lähteä mukaan tälle riparille. Sinulla ei myöskään tarvitse olla aiempaa kokemusta yllämainituista lajeista. Riittää, kun olet kiinnostunut kokeilemaan uusia luonnossa toteutettavia aktiviteetteja. Seikkailurippikoulu löytyy rippikouluesitteestä numerolla 39.   

Palaa otsikoihin

Laulupainotteinen rippikoulu

Laulupainotteisessa rippikoulussa laulamme mahdollisimman paljon! Erona musiikkirippikouluun on käytännössä se, että soittamisen sijaan keskitymme tällä leirillä erityisesti yhteislauluun. Tällä leirillä opit varmasti myös paljon uusia lauluja! Mikäli haluat ottaa soittimen mukaan, on sekin luvallista. Taitovaatimuksia ei ole, mutta lauluinnokkuudesta on tällä leirillä hyötyä. Leirin vetäjät ovat myös innokkaita lauluihmisiä! Laulupainotteinen rippikoulu löytyy esitteestä numerolla 15.

Palaa otsikoihin

Ihan eka ripari

Tämä on sinulle, joka haluat aloittaa rippikoulun heti ja järjestää rippijuhlat sesongin ulkopuolella. Tällä riparilla ei urheilla eikä suoriteta opintoja hikeen asti, ei kärsitä siitepölyallergiasta, ei nautita helteestä eikä ohjelmaa häiritse kärpäset, ampiaiset tai hyttyset. Rippikoulussa pääset nauttimaan hämäristä aamuista, pimeistä illoista, nuotion lämmöstä ja uusista ystävistä. Vuoden pimein ja viilein ripari – Esitteessä tietenkin rippikoulu numero 01.

Palaa otsikoihin

Ulkomaille suuntautuvat rippikoulut

  • Hiihtolomalla järjestetään laskettelurippikoulu Ruotsin Hemavanissa. Ruotsissa odottavat hienot maisemat ja mahtavat rinteet, jotka takaavat tämän rippikoulun olevan ikimuistoinen kokemus. Hemavanissa on rinteitä kaiken tasoisille laskettelijoille sekä upeat funparkit lautailijoille. 
  • Kesän Saksan rippikoulussa kuljetaan uskonpuhdistaja Martti Lutherin elämän ja työn kannalta merkittävissä paikoissa. Vierailukohteina ovat mm. Wittenberg, Leipzig ja Berliini. 
  • Viron rippikoulu järjestetään upeassa Laulasmaan kylpylähotellissa, joka sijaitsee noin 40 km:n päässä Tallinnasta. Tässä rippikoulussa teemme yhteistyötä Viron Keilan seurakunnan kanssa, joka on Tampereen Eteläisen seurakunnan ystävyysseurakunta.
Näissä rippikouluissa pääsee puhumaan vieraita kieliä, mutta myös suomella pärjää. 
  • Englannin Yorkshiren rippikoulussa ollaan leirillä ystävyyshiippakuntamme Manchesterin nuorten kanssa. Tässä ryhmässä kohtalainen englanninkielentaito on välttämätön. 
Kansainvälisten rippikoulujen hinnat sisältävät matkat, ruokailut ja majoituksen. Oma matkavakuutus on kansainvälisillä leireillä pakollinen. Jo ilmoittautumisvaiheessa kannattaa ottaa huomioon, että leirijakson toteutuksessa ei voida tehdä yksilöllisiä erityisjärjestelyjä liittyen vaativiin erityisruokavalioihin, majoitusjärjestelyihin ja oppimistilanteisiin.