rippikoulu ikkuna

Rippikouluun?

Rippikoulu tuo 15-vuotiaan elämään uusia kokemuksia ja ystäviä. Sen aikana tutustutaan luterilaiseen uskoon, mietitään suhdetta Jumalaan ja elämään.

Erilaisia rippikouluja

Rippikouluja on monenlaisia. Rippikoulun voi käydä kaupungissa, leirillä tai jopa ulkomailla. Kaikki rippikoulut kestävät puolisen vuotta eli yhteisiä kokoontumisia on jo ennen varsinaista leiri- tai kaupunkirippikoulujaksoa.

• Alkujakson kokoontumisia on noin kymmenen. Ne kuuluvat olennaisesti jokaiseen rippikouluun ja ovat siksi pakollisia rippikoulun suorittamiseksi.
  • Monimuotoista opiskelua on 80 tuntia rippikouluryhmästä tai suoritustavasta riippumatta.
  •  Rippikoulun opetussuunnitelman mukaan rippikouluryhmän suurin koko on 25 oppilasta.

Voit ilmoittautua vuoden 2018 rippikouluihin, mikäli täytät 15 vuotta vuoden 2018 loppuun mennessä. Jos olet aloittanut koulusi vuotta aiemmin, pääset rippikouluun kotiseurakuntasi kirkkoherran luvalla.

Rippikouluun voit tulla mielihyvin, vaikka et kuuluisi kirkkoon tai sinua ei olisi kastettu.

Myös ei-tamperelaiset nuoret voivat hakea Tampereelle rippikouluun, mutta kannattaa huomata, että ensisijalla ovat tamperelaiset nuoret ja mukaan pääsee vain, jos tilaa on. Tästä syystä kannattaa varmuuden vuoksi ottaa yhteyttä myös omaan kotiseurakuntaan hyvissä ajoin.

Miten toimia, jos ei kuulu kirkkoon tai ei ole aiemmin kastettu ja haluaa osallistua myös konfirmaatioon rippikoulun jälkeen

• Jos haluat rippikoulun jälkeen osallistua konfirmaatioon, mutta et kuulu kirkkoon, niin sinun on liityttävä kirkkoon ennen konfirmaatiota.
  • Jos sinua ei ole kastettu lapsena, niin sinut voidaan kastaa rippikoulun aikana ennen  konfirmaatiota . Kaste on edellytys kirkkoon liittymiselle ja konfirmaatiolle.

Näissä tilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä oman rippikouluryhmän pappiin sen jälkeen, kun saat joulukuun alussa tiedon siitä, mihin rippikouluryhmään sinut on valittu.  Sinulla on mahdollisuus pohtia kastetta ja kirkkoon liittymistä rippikoulussa. Tampereella järjestetään toukokuussa myös yhteinen kastetilaisuus rippikoululaisille ja siitä lähetään kutsu kotiin.

Aamukaste–tapahtuma 19.5.2018

Tampereella on parin vuoden ajan järjestetty rippikoululaisille oma Aamukaste-tapahtuma, jossa kastamattomia rippikouluun tulevia nuoria on kastettu. Aamukaste-tapahtuma on lämminhenkinen, leppoisa ja yhteisöllinen kastejuhla. Yhteisöllisessä kastejuhlassa on kerralla n. 3–5 kastettavaa lähipiireineen. Tilaisuuden lopuksi seurakunta tarjoaa kakkukahvit kastetuille ja heidän läheisilleen. Aamukaste-tapahtuma on yksi hyvä mahdollisuus tulla kastetuksi ennen rippikoulun leirijaksoa. Kaikki kastamattomat rippikouluun ilmoittautuneet saavat erillisen kutsun Aamukaste-tapahtumaan maalis-huhtikuussa 2018.