rippikoulu ikkuna

Rippikouluun?

Rippikoulu tuo 15-vuotiaan elämään uusia kokemuksia ja ystäviä. Sen aikana tutustutaan luterilaiseen uskoon, mietitään suhdetta Jumalaan ja elämään. Rippikoulun voi käydä kaupungissa, leirillä tai jopa ulkomailla. Kaikki rippikoulut kestävät puolisen vuotta. Rippikouluun voit tulla mielihyvin, vaikka et kuuluisi kirkkoon tai sinua ei olisi kastettu.

Voit ilmoittautua vuoden 2017 rippikouluihin, mikäli täytät 15 vuotta vuoden 2017 loppuun mennessä. Jos olet aloittanut koulusi vuotta aiemmin, pääset rippikouluun kotiseurakuntasi kirkkoherran luvalla.

Myös ei-tamperelaiset nuoret voivat hakea Tampereelle rippikouluun, mutta kannattaa huomata, että ensisijalla ovat tamperelaiset nuoret ja mukaan pääsee vain, jos tilaa on. Tästä syystä kannattaa varmuuden vuoksi ottaa yhteyttä myös omaan kotiseurakuntaan hyvissä ajoin.

Jos et kuulu kirkkoon tai sinua ei ole kastettu

• Kirkkoon kuulumaton on liityttävä kirkkoon ennen konfirmaatiota.
  • Jos sinua ole kastettu lapsena, niin ennen konfirmaatiota sinut täytyy kastaa.

Näissä tilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä oman rippikouluryhmän pappiin heti sen jälkeen, kun saat joulukuun alussa tiedon siitä, mihin rippikouluryhmään sinut on valittu.

Erilaisia rippikouluja

Rippikouluja on monenlaisia. Kaikki rippikoulut kestävät puolisen vuotta eli yhteisiä kokoontumisia on jo ennen varsinaista leiri- tai kaupunkirippikoulujaksoa.

• Alkujakson kokoontumisia on noin kymmenen. Ne kuuluvat olennaisesti jokaiseen rippikouluun ja ovat siksi pakollisia rippikoulun suorittamiseksi.
  • Monimuotoista opiskelua on 80 tuntia rippikouluryhmästä tai suoritustavasta riippumatta.
  •  Rippikoulun opetussuunnitelman mukaan rippikouluryhmän suurin koko on 25 oppilasta.