Musaripari 43 pärähti käyntiin! 

Tälle sivulle päivittyy leiriläisten kirjoittama bloginpätkä joka päivä. Tarinointiväli on aina lounaasta lounaaseen. Muutamia kuvia liitetään mukaan myös.


Maanantai 11.6.
13.00 saavuimme Ilkon kurssikeskukseen. Saapumisen jälkeen meidät jaettiin huoneryhmiin ja roudasimme roskamme huoneisiimme. Tämän jälkeen kävimme läpi leirin yhteiset säännöt ja turvallisuusasiat, jonka jälkeen oli päiväkahvit. Päiväkahvien jälkeen tutustuimme tiluksiin. Tutustumisen jälkeen saimme hieman vapaa-aikaa, jonka jälkeen meillä oli leirin ensimmäinen jumalanpalvelus. Jumalanpalveluksen teemana oli joulu. Jumalanpalveluksen jälkeen harjoittelimme konfirmaatioon tulevia kappaleita (mm. virret 510, 507, 509 ja 516). Musisoinnin jälkeen oli iltapala. Iltapalalla oli tarjolla  mm. muroja ja hilloa. Iltapalan jälkeen oli lipunlasku ja ryhmäytysrastit. Rasteja vetivät isoset. Ryhmäytysrastien jälkeen kävimme vielä suihkussa ja iltahartaudessa ja sen jälkeen menimme nukkumaan.

rastit
rastilla
rasti
index


Tiistai 12.6.
Isoset herättivät riparilaiset musiikilla noin 7.30. Kello 8 oli aamupala, jossa oli tarjolla mm. leipää ja puuroa. Aamupalan jälkeen oli lipunnosto ja oppitunti. Oppitunnilla aiheena olivat Kymmenen käskyä. Oppitunnin jälkeen oli ruokailu. Ruokailussa oli tarjolla kanaa ja riisiä ja jälkkäriksi oli rahkaa. Tämän jälkeen alettiin toimia raamisryhmissä. (Elinan ryhmä: Leiska, Topias, Silja, Erik ja Nana)
Klo 12.30 alkoi siesta, jonka jälkeen alkoi ensimmäinen raamis. Siellä teimme mm. mainoksia aiheesta "miksi ostaa Raamattu". Se oli ihan kivaa. Päivän pullakahvit saivat suut makeaksi ja kioskista ostetut herkut mielen iloiseksi! Oppitunnilla mietimme, miten päästä taivaaseen demonstroimme sitä ulkona erilaisilla menetelmillä. Vastasimme myös oikein-väärin -kysymyksiin. Jumiksessa oli aiheena pitkäperjantai. Jumiksen suunnittelivat yhdessä leiriläiset ja isoset. Miinuspuolena oli se, että oli liikaa hyttysiä. Musahetkessä harjoittelimme konfisbiisejä. Sauna oli monille päivän kohokohta, etenkin pojille, joiden saunassa kaikuin hienosti Maamme-laulu ja Queenin kappaleet. Päivän päättivät isosten ja apuopejen huippuihanat iltaohjelma ja iltahartaus.
Blog2
Keskiviikko 13.6.
Tänään keskiviikkona oppitunneilla kävimme tapahtumia ehtoollisesta ja pitkäperjantaista. Oppitunnin aloitti isosten mahtava ja vaikuttava näytelmä, jossa aiheena oli oikeudenkäynti. Päivän lounaan iloinen jälkiruokayllätys oli jäätelö! (Blogitekstin tekivät HOLIBIBLES/Johannes, Elina, Kaisa, Lauri, Tatu eli Xinin ja Serafiinan ryhmä.)
Raamiksessa puhuttiin Jeesuksen ihmeteoista ja perehdyimme siihen, kuinka Jeesus paransi halvaantuneen. Teimme sarjakuvasta nykypäiväisen apteekkikohtauksen. Oppitunnila puhuttiin Jeesuksen elämän eri vaiheista lapsuudesta ristille. Tunnin lopuksi pelattiin Kahootia. Jumalanpalveluksessa juhlittiin Jeesuksen ylösnousemusta eli pääsiäistä. Musiikkitunnin aikana käytiin läpi konfisbiisejä ja isoset oli vierailemassa. Taktiikka-peli oli kiva ja vauhtia täynnä eli ei ihme jos tuli kuuma. Iltaohjelmassa oli kivoja sketsejä ja pari leikkiäkin tuli mentyä, mutta suurin menetys oli se kun puhelimet otettiin pois yöksi.

Taktiikka1

kolikkoleikki
bändi

Torstai 14.6.
Aamulla herättiin 7.30 Genesiksen vauhdikkaaseen kappaleeseen Jesus he knows me. Aamun oppitunnin aiheena oli ylösnousemus ja isoset olivat järjestäneet hienon ja hiljaiseksi pistävän hautavisiitin Jeesuksen hautaan. (Sofia, Jeppe, Lassi, Meri, Eero eli Laurin ryhmä)
Päivän raamiksessa tehtiin näytelmiä Jeesuksen opetuksista. Leiriläiset lähtivät innolla mukaan. Päivän musikkihetki sijaitsi ulkona. Monet leiriläiset soittelivat keskenään ja tunenlma oli rento. Puihinkin tuli kiipeiltyä. Illan peli oli vauhdikas ja suurin osa lähti innolla mukaan. Sisätiloissa olemisen vuoksi tunnelma oli ahdas ja tunkkainen, mutta myös oikein lämmin. Raamisnäytelmät pääsivätiltaohjelmassa ensi-iltaan ja niistä pidettiin kovin. Iltaohjelman suosikki oli kuitenkin igor-sketsi. Meno villiintyikin siitä, kun eräs leiriläinen vei sketsin päärekvisiitan eli pomon kaavan, mistä alkoikin melkoinen taka-ajoepisodi, joka ryhmäytti joukkoa.

Yö sujui melko lepoisasti. Tiedottomuus kellonajasta yöllä puhelintakavarikon johdosta turhautti monia ja kommunikointi huoneiden välillä seinien läpi naurun ja sängyn narinan muodossa vaivasi hieman.

peli1
peli2
peli3
peli4
peli5
peli6
peli7

Perjantai 15.6.
Aamulla herätys sujui sujuvasti lukuunottamatta joidenkin turhautumista päivystäjän aktiivisuudesta, vaikka leiriläiset hieman aikatauluista myöhöstelevät. Aamun oppitunti sujui hyvin vierailun merkeissä Vatialan hautuumaakappelissa. Retki oli rennon mukava. Satunnaisia pinnalla olevia asioita ovat mm. ikuisuuskysymys kaakaon ja maidon kuppiinlaittojärjestyksessä ja valkosuklaajekku.  (Tiitu, Sanni, Tuuli, Elias, Leevi ja Kreeta eli Arvin ja Sagan ryhmä)
Söimme lounaaksi kalaa ja perunaa. Sen jälkeen valmistelimme jumalanpalvelusta ja sitten oli siesta. Siestan jälkeen oli raamis, jossa käsiteltiin Jeesuksen ylösnousemusta. Sen jälkeen oli päiväkahvi, jossa oli tällä kertaa tarjolla munkkeja. Sen jälkeen oli oppitunti, jossa käsiteltiin uskon hoitamista. Sen jälkeen oli jumis. Jumiksen jälkeen oli päivällinen, jossa söimme kinkkumakaroonilaatikkoa. Päivällisen jälkeen laulajat ja isoset kokooontuivat harjoittelemaan laulamista, ja muut saivat chillata. Sen jälkeen tytöt menivät rantasaunaan uimaan ja saunomaan, ja pojat menivät lampisaunalle. Sen jälkeen oli iltapala ja lipunlasku. Iltaohjelma oli muuten hauska mutta ponileikin takia se oli hirveetä. Illan päätteksi oli tähän mennessä koskettavin iltahartaus. Sillä välin kun isoset ja ohjaajat valmistelivat iltalaulua, pikkuiset pelasivat pullonpyöritystä Mattilan aulassa.
                                                  
tanssi

Lauantai 16.6.
Aamulla kaikkia väsytti paljon, mutta kyllä aamupalalle lopulta mentiin. Sen jälkeen oli lipunnosto ja aamuhartaus. Oppitunnilla kuunneltiin Raffen hienoja puheita. Sitten menimme lounaalle. (Jessican ja Pauliinan ryhmä: Minttu, Rémi, Saska, Joona, Josefiina)
Lauantaina lounaana meillä oli riisiä ja kebab-lihaa ja jälkkärinä meillä oli rahkaa. Tämän jälkeen seurasi intensiivinen jengatuokio, jonka aikana Leiska onnistui ketuttaa kaikkia pelaajia. Siestan jälkeen oli raamis, jossa käytin keskustelua uskosta. Raamiksen jälkeen oli kahvitauko, jossa oli tarjolla kääretorttua. Tämä jälkeen meillä oli kiska ja sitten oppitunti, jossa kerrottiin isostiminnasta (ja Leiskan onnistui nukkua 3/4 oppitunnista. Oppitunnin jälkeen oli jumis ja sitten päivällinen. Päivällisellä oli tajolla lihaperunasosetta ja jälkkäriksi oli hedelmiä. Päivällisen jälkeen oli soittajien musatunti, jonka aikana Leiska epäinnistui salasaunan lämmittämisessä. Tämän jälkeen oli vuorossa isosjahti. Voittajaksi suoriutui Elinan ryhmä. Sen jälkeen oli lipunlasku, iltapala ja iltaohjelma. Suositun Igor-sketsin alkaessa Pomon kaavan källinyt Leiska ampaisi kuin NATO-ohjus ulos salista. Iltaohjelman jälkeen oli intensiivinen to-te tuokio, jonka aikana Leiska tungettiin kaikki vaatteet päällä suihkuun ja Elias meikattiin kauniiksi ja hänestä tuli Elisa (creditit Nanalle). Tämän jälkeen menimme nukkumaan.
                                                     jumis
tarzan1
tarzan3

Tarzan2
Sunnuntai 17.6.  Erittäin hiljainen herätys tapahtui 7.30. Tämän jälkeen oli lipunnosto ja aamupala. Aamupalan jälkeen oli oppitunti, jolla puhuttiin seurustelusta. Oppitunnin jälkeen oli lounas, jossa oli tarjolla perunoita ja lihakastiketta ja kotikaljaa. Jälkkäriksi oli suklaamoussea. (Elinan ryhmä: Leiska, Silja, Nana, Topias, Erik)

Sunnuntaipäivä kului viimeisien ulkoläksyjen suorittamisessa ja loppukokeeseen harjoittelussa, joka oli klo 14.30. Loppukoe meni aika hyvin. Musisoinnin jälkeen lähtivät kaikki uimaan -osat uikkareilla, osat vaatteet päällä. Uimassa oli kaikilla tosi hauskaa. Uimisen jälkeen oli iltapala ja yhdeksältä alkoi iltaohjelma. Iltaohjelmassa nähtiin mm. kolme Igoria, nunnalaulun lopuratkaisu ja laulettiin lempilauluja NSV kirjasta, kuten Sitkeä sydän. Yhdeltätoista alkoi pitkä kirjoitustuokio, jossa kaikki kirjoittivat toisilleen kivoja kommentteja toisten pahvisydämiin. Tämän jälkeen oli viimeinen iltahartaus, jossa kiersi kynttilä, jonka saadessaan sai kertoa fiiliksiä leiristä. Iltahartaus oli ihana, surullinen ja haikea. Monien mielestä leiri oli yksi parhaista kokemuksista heidän elämässään.
uimassa

Maanantai 18.6.
Maanantai alkoi väsyneissä merkeissä, sillä kaikkien yöunet olivat jääneet vähäisiksi. Kerättiin kimpsut ja kampsut ja sivottin huoneet. Sen jälkeen tultiin viettämään viimeisiä hetkiä yhdessä saliin. Leiri oli ikimuistoinen ja hieno kokemus monille. Saatiin uusia kavereita, uudenlaisia ajatuksia ja hyviä muistoja! Kiitos kaikille. (Serafiinan ryhmä: Tatu, Kaisa, Johannes, Elina ja Lauri)

Leiripomot Raffe ja Paula kiittävät jokaista leiriläistä, isosta ja apparia hienosta leiristä! Oli vauhdikas viikko, musa soi ja riemua riitti. Kiitos leiriläiset, kun jaksoitte innostua ja osallistua ja olitte ihan ihmisiksi:D Nähdään keskiviikkona eli ylihuomenna klo 17 Tuomiokirkolla. Harjoitellaan konfis ja musat ja otetaan kuvia. Tulkaa 4.7. 18.00 nuortsiin ST22:lle, Paulan duunivuoro. Musisoidaan ja pelataan Huhupuheita. Tai jotain:) Lopuks on iltahartsa.

"Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja - ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi."

Musaripari 43/-18 over and out.