rippikoulu ikkuna

Rippikouluun

Rippikoulu tuo nuoren elämään uusia kokemuksia ja ystäviä. Sen aikana tutustutaan luterilaiseen uskoon, mietitään suhdetta Jumalaan ja elämään. 
Joka vuosi noin 80 prosenttia ikäisistäsi tamperelaisista nuorista käy rippikoulu. Rippikouluun voit tulla mielihyvin, vaikka et kuuluisi kirkkoon tai sinua ei olisi kastettu.

Kuka voi tulla rippikouluun?


  • Voit ilmoittautua vuoden 2019 rippikouluihin, mikäli täytät 15 vuotta vuoden 2019 loppuun mennessä. Jos olet aloittanut koulusi vuotta aiemmin, pääset rippikouluun kotiseurakuntasi kirkkoherran luvalla.
Palaa otsikoihin

Jos et kuulu kirkkoon

  • Jos haluat rippikoulun jälkeen osallistua konfirmaatioon, mutta et kuulu kirkkoon, niin sinun on liityttävä kirkkoon ennen konfirmaatiota.
Palaa otsikoihin

Jos sinua ei ole kastettu

  • Voit osallistua rippikouluun, vaikka sinua ei olisi kastettu. Kaste on kuitenkin edellytys kirkkoon liittymiselle ja konfirmaatiolle.
  • Keskustele oman rippikouluryhmäsi papin kanssa kasteesta ja kirkkoon liittymisestä rippikoulussa.  Ajankohdan voi sopia rippikoulupapin kanssa. 
  • Voit myös osallistua rippikoululaisten omaan Aamukaste-tilaisuuteen lauantaina 25.5.2019  Pispalan kirkolla. Lähetämme tästä vielä erikseen koteihin kutsun. Aamukaste on mukava, yhteisöllinen ja juhlallinen kastetapahtuma, johon koko perhe vieraineen on tervetullut. Kastehetken jälkeen seurakunta tarjoaa juhlaväelle kakkukahvit.
Palaa otsikoihin

Jos et ole tamperelainen

  • Voit hakea Tampereen seurakuntien rippikouluihin, mutta etusijalla on tamperelaiset nuoret. Varsinkin erityisrippikoulut ovat erittäin suosittuja, joten kannattaa hakea myös omaan kotiseurakunnan rippikouluihin.