konfirmaatio (2)

Konfirmaatio ja rippijuhlat

Rippikoulun päätteeksi vietettävä konfirmaatio merkitsee vahvistamista ja tuo vahvistaminen tarkoittaa sitä, että Jumala haluaa vahvistaa sinua uskossa ja siunata uudessa elämänvaiheessa.Konfirmaatio toimitetaan kirkossa. Konfirmaatio on usein nuoren ensimmäinen suuri juhla, jonka valmisteluihin ja suunnitteluun hän voi itse osallistua.


Konfirmaatio

Konfirmaatiossa tunnustat henkilökohtaisesti sen uskon, johon sinut on kastettu ja vastaat kysymykseen:” Tahdotko Jumalan armon avulla osoittaa tämän uskon elämässäsi.” Tämän jälkeen sinut siunataan apostolisella siunauksella ja seurakunta rukoilee puolestasi.

Konfirmaation jälkeen

  • saat käydä itsenäisesti ehtoollisella
  • voit toimia kummina
  • voit asettua ehdokkaaksi seurakunnan luottamustoimiin, kun olet saavuttanut edellytyksenä olevan iän (18 vuotta)
  • kirkollisissa vaaleissa saat äänestää täytettyäsi 16-vuotta.
  • jos et halua osallistua konfirmaatioon, voit suorittaa pelkän rippikoulun. Silloinkin saat oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen

Konfirmaatio toimitetaan kirkossa ehtoollisjumalanpalveluksena eli messuna.

  • Kirkossa kannattaa olla hyvissä ajoin paikalla, sillä konfirmaatiomessuissa kirkossa on yleensä paljon ihmisiä.
  • Konfirmoitavat pukeutuvat ennen konfirmaatiota valkoisiin pukuihin, alboihin.
  • Albat puetaan yleensä kirkon sakastissa tai toimituskappelissa.
  • Alba ei peitä kenkiä eli niihin on aiheellista kiinnittää huomiota.

Kutsuvieraslistaan on hyvä kirjata ainakin kummit ja isovanhemmat. Heidän lisäkseen voi kutsua esimerkiksi vanhempien sisarukset, konfirmoitavan serkut, ystävät ja naapurit.

Rippijuhlat

Rippijuhlan suunnitteluissa kannattaa ottaa juhlan sankari mukaan. Konfirmaatio on usein nuoren ensimmäinen suuri juhla, jonka valmisteluihin ja suunnitteluun hän voi itse osallistua. Nuoren toiveet on hyvä huomioida niin juhlan suunnittelussa, pukeutumisessa, koristeluissa kuin vieraslistankin osalta.

Kirkon jälkeen juhlaa voi jatkaa konfirmoitavan kotona. Myös seurakunnan tiloissa on mahdollisuus viettää rippijuhlia.

Esimerkiksi seurakuntatalo voi olla hyvä paikka juhlille, jos vieraita on tulossa paljon. Tilojen varausasioissa kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä. Tilavaraukset seurakuntien asakaspalvelusta p. 03 2190 705.